Ja, ja,  je zult wel even denken dat ik helemaal koekoek ben geworden en dat ik in het verkeerde seizoen hang. Maar niets is minder waar. ……

Met de ontluikende lente schiet mijn algehele gesteldheid met 100% omhoog. Ik voel me lichter, beter en heb bakken meer energie. Toch heeft deze mooie tijd ook een hele nare, donkere kant…. Het schijnt namelijk zo te zijn dat dit de start is van het spinnenseizoen….. Ik zeg schijnt, want ik hou me hier graag zo onwetend mogelijk over. Mijn lieve oud-collega R. is echter elk jaar weer zo lief om me te herinneren aan de start van het seizoen. Door foto’s te plaatsen. Foto’s van dikke, vette, zwarte spinnen. Bedankt hè! Vliegt m’n telefoon weer bijna door de kamer omdat ik me helemaal de pleuris schrik als ik even nietsvermoedend mijn timeline door wil kijken. En vervolgens zit ik de rest van de avond niet meer rustig op de bank omdat ik bang ben dat er zo’n dik zwart monster achter me opduikt. Mijn spinnenangst zit heel diep en is behoorlijk groot. Het wordt in de komende jaren nog een flinke uitdaging om mijn angst niet over te laten slaan op Laurens, maar daar vind ik vast wel wat op. Gelukkig is Etienne mijn persoonlijke spinnenvanger!

Als gevolg van bovenstaande constatering en bekentenis ga ik nu een hele serieuze oproep doen aan iedere fanatieke spinnenfotograaf in mijn netwerk:

HOU ERMEE OP!

Ik kan me niet voorstellen dat er iemand gelukkig wordt van foto’s van vieze dikke spinnen. En nu slaap ik sowieso al minder goed in de wetenschap dat die beesten weer door mijn huis krioelen, dus word ik er ook niet kalmer van als ze nu ook nog mijn Facebook timeline gaan ontsieren.

Zo, dan ga ik nu heel hard aan My Little Pony, Troetelbeertjes, trouwjurken, chocolade en wijn denken, dan zal ik hopelijk eens een keer niet gillend wakker worden vannacht omdat ik er van overtuigd ben dat er weer een spin in mijn bed zit.

Ben jij net als ik ook zo bang voor die harige 8-potige beestjes? Of zet je ze zonder met je ogen te knipperen buiten in de tuin?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

 1. Natasja ('t pumpke) Antwoord

  Och Bregje… als het gaat om angst niet overbrengen op mijn kind, dan is het hier een dikke faal. Zoon J. is nog banger dan ik. En het gekke is ook… hij ziet ze ook ALTIJD.

  Hij wil het blaadje van het WNF over de wilde dieren pas lezen als ik alle spinnen (en krabben) eruit heb gescheurd. Hij wilde vroeger niet bij vriendjes spelen die nepspinnen in huis hadden.
  We gingen ooit nog een ergens op visite, voor de eerste keer, en bij binnenkomst zag J. al een nepspin ergens ver weg in de fruitschaal liggen. Toen ik aan de vrouw des huizes vroeg of ze hem weg wilde leggen tilde ze hem doodleuk op, hield hem nog net niet voor zijn neus: ‘kijk maar… het is een nepperd hoor”… maar J. stond alweer in de gang.
  Och… nog zo’n leuk voorval… We deden een dagje Blijdorp. Ik wist al dat we de hal met de spinnen met een grote boog moesten mijden. Maar wat was er gebeurd… er was een kunstproject geweest, en overal, verspreid in de dierentuin, hadden de Rotterdamse scholieren grote spinnenwebben gemaakt met een levensgrote spin erin. Het was niet te doen. Overal kwamen we ze tegen… Binnen een uur stonden we weer bij de uitgang.
  O, ja… en die keer dat we voor Seaworld stonden en bij de ingang voorbij een grote krab moesten. We hadden net het toegangskaartje betaald… hij durfde mooi niet verder… ik kreeg ook mijn geld niet terug :-(.
  Oké… bij al deze voorvallen met J. komen ook wel wat auti-trekjes kijken… maar het is altijd weer verrassend.

  Overigens heb ik de meeste mensen in mijn TL op facebook intussen opgevoed. Ze geven tegenwoordig meestal een spin-waarschuwing als ze een foto met een spin plaatsen. Sommigen verstoppen de foto’s zelfs achter een linkje. Fijn hè?

  • Oooh arm mannetje! En zo herkenbaar! Ik sla pagina’s met een spin erop ook altijd panisch over, alsof een plaatje me iets kan doen! 😉 Goed dat je iedereen online hebt opgevoed, ben benieuwd of mijn oproep ook nut heeft 🙂

 2. Serieus net zo’n bangerd… Ik durf echt niet meer te bewegen als ik er een zie. Hou hem net zo lang in de gaten tot manlief hem pakt. (Oh de horror als hij dan achter de kast verdwijnt en hem kwijt ben!!!) In mijn werk als juf dien ik me overigens van een heel andere kant te laten zien…want dieren maken we nu eenmaal niet dood. Dat betekend dat elk miertje nog wordt buiten gezet, en ja, dus ook elke spin. Heel pedagogisch. En we zeggen er maar niet bij dat juffie ‘s nachts gillend wakker wordt

  • Yeah, ik ben dus echt niet alleen! Haha ik doe dus precies hetzelfde en ben door Etienne weleens de kamer uitgestuurd, omdat ik gillend naar de gevangen spin (onder een glaasje) zat te wijzen. Held op sokken dat ik ben.
   En wat dubbel dat je het op je werk dan zo stoer moet aanpakken!

 3. Pingback: 8 Dingen die ik nog niet wist voordat ik moeder werd | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.