Een tijdje geleden vertelde ik al dat het moederschap gepaard gaat met clichés. Veel clichés. Vandaag  zet ik de meest door mij gehoorde (en uitgesproken!) clichés voor je op een rijtje.

1. Ach, dat is zo’n leuke leeftijd!

Als iemand vraagt hoe oud je kindje is, is het antwoord eigenlijk niet relevant. De reactie op mijn antwoord is zeer regelmatig: “Ach, dat is zo’n leuke leeftijd!”

2. Wat gaat het toch snel hè?

Soms zou ik weleens een pauzeknop willen hebben. Bijvoorbeeld als ik lekker met Laurens aan het knuffelen ben en hij lekker bij me ligt. Vijf seconden zijn tegenwoordig vaak net te kort om er écht van te kunnen genieten. Op de momenten dat hij voor Draak doorgaat, zou ik daarentegen wel een vooruitspoelknop willen, al is het maar voor vijf seconden… 😉

3. Voor je het weet is het een puber!

ECHT NIET!! Mijn mannetje blijft altijd mijn kleine baby! Als ie maar wel op z’n 18e op kamers gaat.

4. Je krijgt er zoveel voor terug!

Oh, je bedoelt kotsvlekken op mijn kleding, een huis dat bij tijd en wijle naar poep stinkt en eruit ziet of iemand er 6 wasmanden in heeft leeggegooid? Om over mijn eigen verschijning nog maar te zwijgen? Oké, oké, ik geef toe: de stralende lach als ik ‘s ochtends zijn kamertje binnenkom, de natte plakzoenen, aanstekelijke schaterlach en die heerlijke spekbeentjes zijn onbetaalbaar en eerdergenoemde klaagzang meer dan waard.

5. Heerlijk genieten op je roze/blauwe wolk hè?

Wat als die wolk behoorlijk grijs is? En iedereen maar zo hard roept dat je moet genieten? Das geen pretje. Gelukkig maakt de zoete babygeur, het zachte gepruttel en gezwaai met handjes en voetjes de wolk steeds een beetje lichter. Ik had de pech dat ik op een donkergrijze wolk werd neergepleurd en sindsdien gooi ik er ook niet meer zomaar een “Geniet ervan!” uit als iemand net is bevallen, want je weet nooit hoe iemand er aan toe is. Het is overigens nog best lastig om die woorden, die er zo ingesleten zijn, te vervangen.

6. Het is het mooiste wat er is!

Ik moet eerlijk bekennen, dat dit geen uitspraak is van mij. Mede door de heftige eerste maanden, duurde het best lang voor ik de mooie kant van het moederschap kon zien. Ik vind het prachtig om Laurens’ moeder te zijn, maar het is soms ook verrekte zwaar.

7. Je vergeet de pijn na een tijdje!

Eerlijk is eerlijk: deze is in mijn geval hartstikke waar! Geniaal van Moeder Natuur, hoe ze dat voor je regelt. Ik kan me heel goed voorstellen, dat als je dan ligt te bevallen van nummer 2 (of 3, of 4..) je denkt (of schreeuwt): “Wat een @#%@#$% streek van Moeder Natuur, ik was vergeten hoeveel pijn het deed!”

8. De poepluiers van je eigen kind stinken niet!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Heb jij nog toevoegingen? Deel ze hieronder of op mijn Facebookpagina!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Eigenlijk is alles wel herkenbaar voor mij! En dat van de roze wolk vind ik ook lastig dat dit steeds een soort van “opgelegd” wordt.

    • Ja dat vind ik dus ook, daardoor voel je je nog onzekerder als je niet (meteen) op die wolk zweeft. Ik heb geregeld in tranen gezeten en me afgevraagd wat er mis was met me. Leuk blog heb je, ga er binnenkort eens uitgebreid rondneuzen! 🙂

  2. Pingback: De schoonheid van tijd - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.