Ja, nu heb ik je aandacht wel he! Als je mijn blog van vorige week goed hebt gelezen, zal het nu wel meevallen met je bloeddruk en je hartslag. Zo niet, dan ga ik nog even door om je nieuwsgierig te maken. Met bovenstaand woord kondigde ik in oktober 2013 de komst van Laurens aan. En of het een surprise was, al liepen er al een tijdlang weddenschappen op mijn werpdatum, al ver voor er überhaupt sprake was van gezinsuitbreiding..

Goed, ik dwaal af. En ik zal jullie meteen teleurstellen. Geen baby, geen aanzoek. Maar ik wil wel met jullie delen hoe ik Etienne laatste weken flink om de tuin heb geleid en hem zaterdag enorm heb verrast. Ik geef je mijn tips om een verrassingsfeestje te organiseren aan de hand van mijn eigen plan!

1. Het idee

Tijdens onze vakantie werd ik ‘s ochtends wakker met het geniale idee om een verrassingsfeestje voor Etienne te organiseren. Hij is zelf niet het type dat gauw een feestje geeft en na het pittige jaar dat achter ons ligt vond ik dat hij het wel verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Mooi, stap 1 was gezet: ik ging een feestje organiseren.

2. Prik een datum & kies een locatie

Een makkie, hoor ik je denken. Maar in dit geval moest het vóór zijn echte  verjaardag, omdat hij anders misschien toch ineens zelf zou besluiten dat hij iets wilde gaan doen in het weekend. En ik moest er een geloofwaardig verhaal omheen breien, omdat het anders op zou vallen. Aangezien we elk weekend wel iets leuks plannen was dat gelukkig gauw geregeld. Dan nog een locatie waar je het feestvarken makkelijk naartoe lokt. Dat was nu wel snel bekeken: gewoon thuis.

3. Zoek bondgenoten

Om een stok achter de deur te hebben deelde ik het idee meteen met mijn moeder, zodat ik het ook echt door zou zetten. Stel je voor dat ik afhaakte, omdat ik bang was dat hij het niet leuk zou vinden. Moeders was meteen enthousiast en de samenzwering kon beginnen!

4. Zorg voor een goed alibi

We hebben allemaal geleerd dat liegen niet mag, maar in het geval van een verrassingsfeestje is veel geoorloofd. Zo begon mijn web van leugens met het idee dat mijn ouders weer een weekendje naar Maastricht wilden komen om Laurens te zien. Dat ging er makkelijk in en was ook waar, dit proberen we 1x per maand te doen. Vervolgens opperde ik het idee om gezellig samen uit eten te gaan om zijn verjaardag te vieren, bij wijze van cadeau. Want cadeaus en mijn wederhelft zijn een lastige combi, maar dat is weer een ander verhaal. So far so good. De datum was geprikt, het alibi geregeld. Tijd om mensen uit te nodigen.

5. Geef de groepsapp een onopvallende naam

Ik noemde de groepsapp ‘etentje’ en plaatste er een foto van sushi bij. Als hij al überhaupt in mijn telefoon zou kijken, zou dit hem niet boeien, aangezien ik wel vaker eet-dates plan met vriendinnen. Vergeet ook niet om mensen zonder Whatsapp op de hoogte te houden via SMS of e-mail.

6. Let op je woorden.

Altijd en overal. En je zult je er over verbazen hoe vaak je een zin soepeltjes kunt redden. “Ja schat, leg maar wat wijn koud voor vanavond…want mama lust vast een glaasje als Laurens in bed ligt.” Verder trok ik een pokerface toen mijn broer spontaan een “Hartelijk Gefeliciteerd” slinger ophing zaterdagmiddag. “Alvast voor woensdag!” En het was tot slot ook een uitdaging om tegen niemand “Tot zaterdag” te zeggen als we elkaar zagen en Etienne was erbij.

7. ONTSPAN

Toen ik vorige week slingers en ballonnen ging kopen bij de Action zei ik nonchalant tegen Etienne: “Ik zie je zo wel bij de auto.” Hij deed even een boodschap en bedacht aansluitend toch even naar me toe te komen. terwijl ik in een willekeurig gangpad mijn mandje vulde met feestelijkheden. Ik hoorde aan zijn voetstappen dat hij eraan kwam, draaide me om en riep heel panisch:”Ga weg! Naar buiten jij!”  Tijdens ons etentje op zaterdagavond werd ik met de minuut nerveuzer. En als ik nerveus ben, krijg ik rode vlekken in mijn hals. Gelukkig krijg ik die ook van wijn, dus viel het niet op nadat we een flesje soldaat hadden gemaakt. Dat hielp ook meteen tegen de zenuwen. Dat de bediening van het restaurant zich had vergist en dacht dat we om 20.30 weg moesten i.p.v. om 21.00 hielp ook niet echt om te ontspannen, maar na een subtiele hint gingen ze een versnelling lager en kwam alles goed!

8. De finishing touch

Ik was er bijna. De laatste gasten appten dat ze bijna bij ons thuis waren. We zouden nog koffie bestellen, maar ik besloot over te gaan tot het uitspelen van mijn laatste troefkaart. “Schat, ik  wil zo graag Laurens een kusje geven. Toen we weggingen lag hij in bed en ik mis hem zo.” Ik trok hierbij een klein pruillipje en had van de wijn toch al wat glazige oogjes. Missie geslaagd: we gingen naar huis. Thuis  aangekomen ging meneer nog rustig een potje treuzelen en ik moest hem bijna door de achterdeur naar binnen duwen. Eenmaal binnengekomen was zijn reactie echt goud waard. De missie was geslaagd, hij had helemaal NIKS in de gaten gehad!!

Vandaag is Etienne écht jarig en ik had grootse plannen voor een ontbijt op bed. Helaas gooide een slapeloze nacht met en watergepokte Laurens roet in het eten, dus meer dan cadeautjes uitpakken in bed is het niet geworden. Vanavond mag hij alsnog de kaarsjes op de taart uitblazen, al doet ie het met een dikke geeuw!

Vertel me eens, wat is jouw geheime ingrediënt voor een surpriseparty?

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

 1. Een heel herkenbaar verhaal! Mijn wederhelft slaapt het liefst thuis, dat betekend dus, dat hij niet op vakantie wil en ook geen weekend weg. Terwijl mijn zoon en schoondochter, nadat ik ziek ben geworden, elk kwartaal ergens een lang weekend regelen.
  Elke maand wordt een niet opvallend bedrag weggesluisd naar een, voor hem, onbekende bankrekening. Zijn werkgever zit ook telkens in het complot in verband met zijn verlof, want dat gaat hij zelf echt niet regelen en de volgende vakantie duurt een hele week! Samen hebben we de grootste lol en één week voordat we gaan wordt zijn surprise onthult! Je kunt je voorstellen wat de reactie is. Echt niet blij, maar een week zuchten en kreunen, smoesjes dat hij echt geen vrij kan nemen, enzovoort……
  Zijn we eenmaal op de plek van bestemming, dan is alles prima en geniet hij er ook van.
  Thuis gekomen van een paar ontspannende dagen, dan krijg ik steevast te horen, dat het voorlopig wel genoeg is! Natuurlijk, John!

  Liefs,

  Franny xxxx

  • Oh lieve Fran, wat leuk!! Ik zie het helemaal voor me. Wat is die voorpret toch geweldig he! De spanning nemen we maar voor lief. Liefs!

 2. Pingback: Maart, je was mooi! | Breg Blogt

 3. Pingback: Wat geef je iemand cadeau geen wensen heeft? * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.