Boergondisch recept: Gezonde groene soep

Er zijn lezers onder jullie die al weten hoe laat het is bij het zien van de titel. Het recept dat ik met jullie wil delen is één van mijn succesnummers, maar ziet er volgens sommigen nogal onappetijtelijk uit. Lees mee hoe je een heerlijke en makkelijke groene soep op tafel zet!

Koken gaat bij mij meestal niet gepaard met exact afgemeten hoeveelheden, maar op gevoel. Meer het principe van: de pan is vol, dus het zal wel kloppen. Hou dus vooral je eigen wensen aan bij onderstaand recept.

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • teentje knoflook, geperst of fijngesneden
  • een goede stronk broccoli (meestal zijn ze ongeveer 500 gram per stuk)
  • 1 courgette
  • een halve zak verse bladspinazie
  • crème fraîche
  • Hollandse garnalen

Bereidingswijze

Snijd de broccoli en courgette in kleine stukjes. De stronk van de broccoli kun je ook fijnsnijden. Doe een beetje olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg vervolgens de broccoli en de courgette toe en bak ze een paar minuten op een matig vuurtje, tot ze zacht worden. Breng in een andere pan het water aan de kook en voeg als het kookt de bouillonblokjes toe.  Laat de bouillon nog een paar minuutjes zachtjes koken en schenk deze vervolgens bij de broccoli en de courgette. Voeg de spinazie toe en breng het geheel weer aan de kook. Als de groenten lekker zacht zijn, zet je het vuur uit. Pak de staafmixer en pureren maar! Je kunt ervoor kiezen om de soep helemaal glad te pureren, maar ik laat er ook wel vaker stukjes in zitten. Net wat je zelf lekker vindt!

Pak een paar mooie glaasjes en doe hier wat garnalen en een dotje crème fraîche in. Schenk de soep erover en klaar ben je! Serveren met wat vers geroosterd of gebakken brood en een klein lepeltje en smullen maar!

Eet smakelijk!

xBreg

 

p.s.: als je garnaaltjes niet zo lekker vindt, zijn reepjes gerookte kip of gebakken spekjes een prima vervanging.

Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

One thought on “Boergondisch recept: Gezonde groene soep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.