Bijna acht jaar geleden gebeurde het voor het eerst. De spanning bouwde zich geleidelijk op. Het beheerste mijn leven behoorlijk. Hoe zou het straks zijn? Hoe zou het voelen?  En toen, na lang wachten, gebeurde het….

….ik werd tante! Een ontzettend bijzondere ervaring. Er ging een luikje in mijn hart open waar een onophoudelijke stroom liefde uit bleek te komen. Zeer regelmatig stapte ik in de trein om naar mijn nichtje toe te gaan. Lekker knuffelen en ook oppassen zodat haar papa en mama een avondje welverdiend op stap konden samen. Ik heb haar zien groeien van baby naar peuter, van kleuter naar de kleine dame die het nu is. Een slimme dame die zich razendsnel ontwikkelt en die haar tante inmaakt met Wordfeud. Gelukkig is ze ook nog klein en giechelt ze heel hard als ik het woord ‘poep’ leg.
Na dit prachtige meisje volgde een paar jaar later een even zo prachtig jongetje. Een blond binkie met hele grote blauwe ogen. Hij is inmiddels een wijze kleuter met een creatieve geest. Een ontwapenend en lief kind. En, net zoals zijn broer en zus, stapelgek op onze Laurens.
Weer een paar jaar later volgde nóg een lief blond mannetje. Inmiddels is hij al een eigenwijze en grappige peuter. Mijn tante-hart draaide overuren en ik kon mijn geluk niet op. Ik ging destijds elke 2 jaar naar Londen, om één van mijn lieve vriendinnen op te zoeken. Toevallig vielen mijn bezoekjes steeds rondom de geboorte van de kindjes. Dus werd er geshopt, véél geshopt!

8 Maanden geleden viel mij het enorme geluk ten deel dat ik zelf een kindje kreeg. Nog steeds kan ik vol verbazing naar Laurens kijken, alsof ik in een film speel, zo onwerkelijk en bijzonder is het soms als ik me realiseer dat hij toch echt mijn zoon is. En dat ik zijn moeder ben. De eerste keer dat de kindjes Laurens zagen was een ontzettend mooi moment. Ze waren (en zijn nog steeds) zó liefdevol naar hem toe! De jongste wil wel elke keer even benadrukken dat Laurens érg klein is en dat hij al een grote jongen is, heerlijk vind ik dat! Ik geniet ontzettend van de kinderen, ik kijk vol trots toe hoe ze elke keer weer gegroeid zijn, slimmer, knapper en grappiger zijn geworden dan sinds de vorige keer dat ik ze zag.

En als je dan denkt dat dit het was heb je het mis. Want mijn tante-hart draait sinds deze week weer overuren, aangezien er opnieuw een mooi klein mannetje is geboren. Dit keer van mijn andere broer. Tranen van geluk en liefde, wat is hij prachtig!

Het is een groot klein geluk dat ik tante mag zijn van 4 heerlijke kinderen. Dat onze Laurens opgroeit met een nichtje en 3 neefjes om zich heen en dat ze samen het leven stap voor stap gaan ontdekken.

Zo, dan ga ik nu weer verliefd naar de kersverse foto’s staren op mijn telefoon.

xBreg

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Lieve Breg, je bent niet alleen een super lieve tante maar ook een super lief zusje. ❤️ Bedankt voor je steun xx

  2. Hey Bregje,
    Gefeliciteerd tante!! Echt leuk om je verhalen te lezen! Je doet het echt super! Tot snel xx

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.