Het was vroeger een ideaal spelletje om de tijd te vullen. Ik ga op vakantie en ik neem mee…een tandenborstel. Ik ga op vakantie en ik neem mee…een tandenborstel en een nagelschaartje. Deze week is het geen spelletje, maar keiharde realiteit. We gaan op vakantie en wat moet ik in hemelsnaam allemaal meenemen?

We mogen 20 kilo ruimbagage per persoon meenemen. Da’s best wel veel als je je voorstelt dat dit gelijk staat aan 40 pakken suiker. Laatst kon je al lezen dat ik niet bepaald een “light traveller” ben. Deze week ga ik het helemaal anders aanpakken. Heus.

Even een paar jaar terug in de tijd. Ik ging een aantal keer op relaxvakantie naar de Turkse kust met één van mijn lieve vriendinnetjes. Voor een reisje van 8 tot 12 dagen gingen meestal 20 jurken mee, 6 bikini’s, een paar truien, broeken, t-shirtjes en een shitload aan toiletartikelen. We waren namelijk single en moesten ons minstens 2x per dag omkleden om er leuk uit te zien. Onze kledingkast leek wel een beetje op die van Carrie uit Sex & the city en onze badkamer had wat weg van de Kruidvat om de hoek. Elke vakantie weer sjouwden we ons een breuk en deden ons uiterste best om ook alle zorgvuldig ingepakte outfits te dragen in die vakantie. Wat een heerlijke tijd was dat!

Nu, een jaar of 5 later, ga ik op vakantie met lief en kind. Da’s wel effe andere koek. Ik wil er voor deze 2 mannen ook elke dag enigszins appetijtelijk uitzien, maar hoge hakken en fancy jurkjes zijn nou eenmaal niet zo praktisch met een klein mannetje. Die lieve schattige Laurens met zijn grijpgrage handjes en onverwachte bewegingen als je hem draagt. Ik zwijg nog maar even over zijn ver-spuug-talent. Dus ga ik voor comfortabele, ruimtebesparende en kreukvrije outfits die er ook nog leuk uit zien. Appeltje eitje, toch?
Etienne is vrij makkelijk met inpakken: paar korte broeken, lange broeken, t shirts en een hoodie, ondergoed, sokken en een paar schoenen en klaar is ie. Ja-loers-ma-kend, wat ik je brom!
En dan de kleine man. Het is 23 graden ter plaatse, dus even een week geen geklooi met sjaals, mutsen, wanten, warme pakjes en dikke dekens, hallelujah! Ik gooi gewoon een zooi rompers en een paar zwembroeken in de koffer en daarbij wat makkelijke broekjes. En een leuke trui. En een overhemdje voor als we uit eten gaan. En die leuke schoentjes. Oh oh….daar gaan we…

Mijn enige redding in deze situatie is enorm tijdgebrek deze week, dus waarschijnlijk vlieg ik donderdagmiddag als een soort hysterische wervelwind door het huis en kan ik niets vinden wat ook maar in de buurt komt van de gewenste outfits. Om vervolgens de hele week in die ene makkelijke rok en dat zachte hemdje rond te lopen en er geen bal om te geven, omdat ik het zo fijn heb met mijn mannen.

Over 2 weken lees je hoe het uiteindelijk is afgelopen.

XBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Natasja ('t pumpke) Antwoord

    Heel veel plezier. En wel een beetje jammer weer dat we nu al weer je verhalen twee weken moeten missen.

    • Haha Natas, ik ga mn best doen om wat vooruit te schrijven en te plannen, wie weet wst er deze week nog gebeurt voor we vertrekken!

  2. Als ik geluk heb, is er genoeg ruimte over voor 2 paar ondergoed. Geen boxers maar ruimtebesparende tighty whities. Daarnaast passen witte sportsokken sowieso niet in mn teenslippers. En bam meteen weer een kubje ruimte bespaard. Tighty whities en teenslippers! Dodelijke combi. Dodelijk goed wel te verstaan! Zin an

  3. Pingback: Dos Mojito por favor! | Breg Blogt

  4. Pingback: Dos Mojito por favor! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.