Gisteren deelde ik mijn wensen met jullie. Er zitten wensen tussen die ik elke dag kan laten uitkomen. Zo had ik vandaag een geluksdag, want Etienne lachte om maar liefst 2 van mijn slechte grappen, binnen 5 minuten! Andere wensen zijn niet in 1 dag te realiseren, maar de weg naar de realisatie is vaak al een heel avontuur…

Eén van mijn wensen is een lievere wereld. Om mijn steentje bij te dragen ben ik vrijwilliger. Ik ben dit met evenveel passie voor 2 totaal verschillende doelen. Ik ben bij toeval bij beiden terecht gekomen en beide doelen zijn inmiddels echt een onderdeel van mijn leven geworden.

Het eerste doel is het Bibihuis, een gezinshuis voor kindjes met ernstige hechtingsproblematiek. Zij hebben in hun jonge leventje vaak al zoveel meegemaakt en op verschillende plaatsen gewoond, dat ze toe zijn aan een warm nest. Er wordt hard gewerkt om het gezinshuis hier in Maastricht klaar te maken. Binnen een maand woont onze gezinshuisouder (mooi scrabblewoord!) met 3 kindjes in een gerenoveerd en fris geverfd huis. Met veel zorg en liefde worden deze kinderen geholpen om weer te genieten van het leven. Om zichzelf te ontwikkelen. Om talenten te ontdekken en te benutten. Ik  zal mijn bescheiden kookkunsten gaan inzetten om het leven in het huis kleur en smaak te geven. Een ontzettend dankbare taak. Zeker nu ik zelf moeder ben realiseer ik me wat een rijkdom het is dat wij goed voor ons mannetje kunnen zorgen en hem alle ruimte kunnen bieden om zich te ontwikkelen. Ik verheug me erop om binnenkort achter het enorme 6-pits fornuis te staan! Ik zal jullie over een tijdje meer vertellen en een kijkje in de keuken geven.

Het tweede goede doel waar ik me voor inzet is Stichting No Guts No Glory. Deze stichting zet zich in voor kankerpatiënten die in Nederland geen mogelijkheden meer hebben voor verdere behandelingen. In het buitenland hebben zij deze mogelijkheden nog wel, maar deze behandelingen worden vaak (nog) niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Deze stichting heeft mijn hart gestolen door de ontzettend positieve instelling, het enthousiasme van de mensen die NGNG een warm hart toedragen en het kabaal waarmee ze de stichting op de kaart zetten. Want het is een vreselijk heftig en confronterend onderwerp. En het is ontzettend verdrietig. En daarom is het zo mooi om ten strijde te trekken met snoeiharde gitaarmuziek en een positieve instelling. Want geld mag geen reden zijn om iemand de kans op extra tijd te ontnemen.

Een maand geleden heeft Stichting No Guts No Glory een onwijs gave clip gelanceerd. Het nummer heet “Life” en het is van de band Tiger Pilots. De clip is volledig gratis en belangeloos gemaakt door een hele groep mensen die in de stichting gelooft. Alleen dat al zorgde in de weken voorafgaand aan de lancering geregeld voor kippenvel. Toen ik de clip en het nummer voor het eerst zag en hoorde biggelden er  wat traantjes over mijn wangen. Die hele week stonden de sluizen overigens nog open. Zo ontzettend gaaf om te zien dat mensen het nummer massaal gingen downloaden, het op de nationale radiozenders werd gedraaid en het werd opgepikt door de media. En nog steeds kun je het nummer downloaden, de opbrengst gaat rechtstreeks naar No Guts No Glory. Ben je nieuwsgierig naar de clip? Je hoeft alleen maar op play te klikken en je volume vol open te knallen. En als je dan de 2e keer luistert, leun je achterover en doe je je ogen dicht, kun je de tekst en de gitaren goed in je opnemen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Sc4O_hWSGbQ]

Vrijwilligerswerk is een bijzonder iets. Je geeft een ander een stukje van jouw tijd, liefde, aandacht en/of talent(en). De dankbaarheid die hier uit voortkomt is onbetaalbaar. Ik kan het iedereen aanraden, het is oprecht een verrijking van je leven!

Vertel me eens, doe jij vrijwilligerswerk? Of zou je het graag willen, maar weet je niet wat? Wie weet kan ik je helpen! Laat het me weten in een reactie of via Facebook.

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.