De oliebollen zijn eindelijk verteerd, de eerste goede voornemens al jammerlijk mislukt en we hebben alweer zin in de kerst van 2015. Tijd om op een rijtje te zetten wat ik voor die tijd nog wil doen. In het nieuwe jaar hebben veel mensen goede voornemens. Ik niet.

Het volhouden van goede voornemens is niet mijn sterkste kant. (lees hier mijn routine als het om nieuwe gewoonten gaat). Ik heb het liever over wensen. Of ze uit gaan komen, tja, een aantal dingen heb ik zelf in de hand, andere dingen moet ik aan het lot (of Etienne) overlaten…;) Vandaag deel ik mijn 10 wensen voor 2015 met jullie….
IMAG1721_1

Wens nummer 1: Gezondheid

Het is zo vanzelfsprekend voor velen, maar op het moment dat er iets gebeurt met jezelf of een van je dierbaren, realiseer je je dat een goede gezondheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Voor onze lieve Laurens wens ik dat er geen gekke dingen meer gebeuren en dat hij lekker onbezorgd mag groeien. Voor mijn dierbaren wens ik geen enge ziektes (meer), goed herstel en dat iedereen zich in de komende maanden (weer) goed voelt. Bij gezondheid hoort voor mij ook mijn eigen koppie en ik ben al blij als het dit jaar rustig blijft in mijn grijze massa. Geen angst of paniek meer, maar lekker rustig doorkabbelen met mijn mannen.

Wens nummer 2: Veel gezellige familietijd

Familie krijg je bij je geboorte of verkering cadeau en dat is soms toch anders dan een vriendschap, aangezien je je vrienden bewust uitkiest. Het is daarom niet altijd vanzelfsprekend dat alles koek en ei is en je moet er soms wat harder voor werken om de relatie goed te houden. Familie staat voor mij voor warmte, gezelligheid en jezelf mogen zijn. Ik kan bijvoorbeeld met mijn broers en schoonzussen lachen tot de tranen over onze wangen biggelen. En vaak gaat het om de meest simpele dingen, heerlijk is dat! Altijd voor elkaar klaarstaan, in goede en slechte tijden,  zonder dat daar voorwaarden aan verbonden zijn, dat is familie. Gelukkig zijn allebei onze gezinnen nog compleet en gezond en we realiseren ons wat een rijkdom dat is.

Wens nummer 3: Poepiesjiek uit eten

We gaan vaker een hapje eten en dat is altijd lekker en gezellig. Maar een keer echt uit eten met veel gangen, bijpassende wijnen, linnen op tafel en perfecte bediening: dat wil ik dit jaar graag eens lekker met z’n tweetjes gaan doen.

Wens nummer 4: Minder online, meer offline

Een beetje een gekke wens op het eerste gezicht, aangezien ik juist 2015 heb uitgekozen om te starten met bloggen. Maar buiten het bloggen om wil ik meer offline zijn. Ik vind zelf dat ik al zeer regelmatig afspreek met degenen die me dierbaar zijn, maar het kan altijd beter. Minder via de telefoon en meer samen aan tafel met lekker eten en drinken. Volgende week in Spanje ga ik het er in ieder geval al goed van nemen. Ik heb gehoord dat de wifi in het appartementencomplex erg slecht is: ik kan niet wachten! (Dat ik dit ooit nog eens zou zeggen hè, daar moet jij nu vast om lachen!) Ik roep mijn vriend(inn)en bij deze op om een stok achter de deur te zijn om deze wens uit te laten komen.

Wens nummer 5: elke dag minimaal 1 persoon heel hard laten lachen

Laurens telt niet mee, want die lacht al als ik scheel naar hem kijk, dus dat is geen uitdaging! Zoals ik deze week al schreef kost het zo weinig moeite om aardig te zijn voor een ander. Ik blijf hier dus ook gewoon mee doorgaan. Vandaag liet ik nog mensen lachen. Ik kwam lopend terug van het zwembad en stormde midden in een enorme hagelbui met Laurens de Kruidvat binnen, waarna ik riep: “Nou, die zag ik effe niet aankomen!” Was vast leedvermaak, maar who cares, er hebben weer wat mensen gelachen. Nu ben ik ook wel een ster in blunders en blonde opmerkingen, dus ik denk dat deze wens wel uit gaat komen.

Wens nummer 6: Trouwen

Bijna wekelijks krijgen we de vraag o,f en zo ja, wanneer we gaan trouwen. Mijn antwoord is dan standaard: “Dat moet je aan Etienne vragen.” Ik ben gelukkig erg subtiel van aard en maak dus zelden opmerkingen in de richting van een huwelijksaanzoek. Ik laat het hier even bij en verheug me op jullie reacties.

Wens nummer 7: 3 dagen intens genieten op Pinkpop

4 jaar geleden werd ik verliefd op Pinkpop. Deze zin kun je op 2 manieren lezen. Ik werd tijdens Pinkpop verliefd op Etienne en ik werd verliefd op het festival. Vorig jaar keken we vanaf de bank naar de beelden en dat voelde, ondanks de geweldige reden waarom we niet in Landgraaf waren, toch een beetje gek. In 2015 gaan we weer, met onze vrienden en een kliko gevuld met bier. Genieten van een line-up die nu al niet meer stuk kan. Onze liefde vieren en lekker 3 dagen Breg en Etienne zijn. Is het al juni?

Wens nummer 8: Een lievere wereld

Met wens nummer 5 kan ik hier hopelijk al een steentje aan bijdragen. Ik schrijf bewust geen artikelen over de actualiteit en al het vreselijks dat er dagelijks in onze wereld gebeurt. Enerzijds omdat er al zoveel over wordt geschreven en ik niet denk dat mijn mening hier veel aan toevoegt. Anderzijds omdat ik me er bewust een beetje afzijdig van houd. Er gebeuren zoveel bizarre en verschrikkelijke dingen en mensen kunnen zo intens gemeen zijn tegen elkaar, dat kan en wil ik niet begrijpen. Wel kan ik zelf mijn best doen om de wereld een beetje mooier te maken, door me in te zetten als vrijwilliger en door lief te zijn voor een ander. Alle kleine beetjes helpen, toch?

Wens nummer 9: Mijn diploma halen

Vol enthousiasme ben ik in september 2013 begonnen aan mijn opleiding Personeelsmanagement. Door mijn zwangerschap heb ik mijn studie tijdelijk geparkeerd. In mei van dit jaar start ik met mijn laatste blok en daarna schrijf ik mijn eindopdracht. Ik ga ervoor om in september mijn papiertje in ontvangst te nemen. Ik verheug me erop om weer naar school te gaan en om een mooie opdracht te formuleren die ik hopelijk in mijn huidige baan kan uitvoeren.

Wens nummer 10: Blijven bloggen

In de eerste instantie blog ik omdat ik het zelf zo leuk vind om te doen. Daarnaast hoop ik er mensen mee te vermaken. Zolang jullie mijn blog blijven bezoeken en zoveel lieve reacties blijven geven, zit het wel goed.

Wat zijn jouw wensen voor 2015? Vertel het me in een reactie, ik ben benieuwd!

xBreg

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Natasja ('t pumpke) Antwoord

  Ik hoop je vaak tegen te komen in 2015 in vrijwilligersland. Te beginnen met zaterdag 🙂
  Enne… een dagje rocken staat ook op mijn verlanglijstje. Maar dan op Werchter.
  Natuurlijk staat gezondheid voor alles wat me lief is op 1. Maar als mijn man dit jaar weer een baan kan vinden, dan kunnen we ook weer heel veel wensen in vervulling laten gaan.
  Ik hoop op het einde van het jaar een blogje met terugblik te lezen, en dat je constateert dat al je wensen uitgekomen zijn.

  • Ja, zaterdag is een goed begin van ons NGNG jaar! Ik hoop ook voor jullie dat manlief weer een baan vindt! Leuk dat je me volgt en jouw wensen met me deelt, verheug me op een positieve terugblik aan het einde van dit jaar! X

 2. Ik hoop dat minstens 70 % van je wensen uitkomen, blijf vooral bloggen, zo leuk!

 3. Leuke blog(s) Breg! Voor nummer 3 heb ik genoeg concrete ***suggesties. Doen wij ook altijd 1x per jaar! Verder veel herkenbaars in jouw top tien. Ik wil dit jaar 1 niet truttige vakantie vieren/reis maken. Voor die wens is natuurlijk ook al weer een top x lijstje gemaakt. Haha! Keep it up! En good luck!

  • Dat zijn ook mooie wensen Eef, ben benieuwd naar de vakantieplannen! Ik ben al blij dat we in ieder geval 1x gaan en vooral benieuwd hoe dat gaat bevallen met een baby in het vliegtuig 😉 Leuk dat je me volgt! X

 4. Mooie wensen Breg! Dat ze ook allemaal mogen uitkomen! Ik kan me 4 jaar geleden nog zo goed herinneren 😉 Ik weet nog dat ik dacht… Wat super dat ze zo’n topweekend heeft gehad en haar liefde is tegengekomen. Je hebt een periode toen gestruggled (wat ik meekreeg in je opmerkingen en soms mindere dagen) en gunde je het zo. Nu een prachtig gezinnetje! Top!

  • Aaah ben er even stil van, wat lief! Ja, wat er in 4 jaar al niet kan gebeuren, ben er nog elke dag zo blij om dat ik toen op Pinkpop de stoute schoenen heb aangetrokken. Ik wens jou een prachtig 2015 met je lieve en mooie kindjes en natuurlijk veel succes in de winkel! X

 5. Echt leuk jouw blogs, Breg! Ik lees ze elke keer met veel plezier. Veel van jouw wensen komen ook bij mij terug, maar met een van je vorige blogs heb je me geïnspireerd. Aardig zijn voor andere mensen, mensen een lach op hun gezicht bezorgen, op welke manier dan ook iets doen voor een ander dat niks kost. Of dat dagelijks lukt weet ik niet, maar ik ben er wel bewust mee bezig, door jou! 🙂 Ik vind dat een hele mooie gedachte. Soms kun je iemand met iets heel kleins blij maken. Vandaag nog vergat een vrouwtje op leeftijd haar paraplu in de bus. Ik holde achter haar aan met de paraplu en wat was ze dankbaar dat ze die stortbui niet hoefde te trotseren zonder de plu! Het zijn de kleine dingen die het doen, niet waar? Ga vooral door met bloggen! Ik vind het fantastisch!

  • Wat tof Roween! Nu heb je ook mij blij gemaakt, omdat ik je heb kunnen inspireren! De dame uit de bus zal wel blij zijn geweest he? Keep up thje good work en heel gezellig dat je me volgt! X

 6. Wat een mooie wensen lieve nicht! Heel erg leuk om te zien hoe jullie van twee verliefde mensen nu een heerlijk gezin zijn geworden, met alles wat erbij hoort. Ik herken een aantal wensen zeker, Daan en ik gaan ook te weinig ‘echt’ uit eten. Staat ook op ons wensen lijstje. Maar helemaal bovenaan staat ook mooie familie herinneringen maken! Ik hoop echt dat we het voor elkaar krijgen de familie dit jaar een keer weer bij elkaar te hebben. Volgende week bij Floris en Janneke de eerste plannen maken! Als dat lukt is er al een wens een beetje compleet, is er alvast één 🙂
  Geniet heerlijk van je mannen, en heel erg leuk dat ik zo met je mee kan genieten en soms verdrieten!
  Veel liefs en knuffels

  • Wat een lieve woorde Liz! Superplan om weer eens samen te komen! Laat me weten als ik kan helpen! Dikke kus voor jou en je mooie gezin! X

 7. Lieverd, in navolging van onze middag bij Café Zuid stel ik voor dat we binnenkort een lekker restaurant opzoeken en bijpraten… Donderdagavond is mijn “home alone” avond. X

 8. Pingback: Dos Mojito por favor! | Breg Blogt

 9. Pingback: Wensen-voor-2015-update! | Breg Blogt

 10. Pingback: Three things tag | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.