Boergondisch recept: frisse salade met kip en appel

Het is alweer dinsdag! Je bent net bijgekomen van het weekend en de altijd even slopende maandag. Je zit weer enigszins in je dagelijkse ritme en kijkt halsreikend uit naar het volgende weekend. Als je straks thuiskomt kun je lekker met de pootjes omhoog op de bank. Oh nee, wacht! Met een beetje pech moet er nog gesport worden, kinderen van en naar hockey/ballet/tennis/zwemles gechauffeurd worden of er ligt nog 100 kilo was op je te wachten en dan hoop je ergens daar tussenin ook wat te eten op tafel te zetten. Maar wat dan? No worries, Breg to the rescue! 

Ik heb een makkelijk receptje voor je op een rijtje gezet met een stappenplan in foto’s. In een handomdraai zet je een frisse salade op tafel.

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen, afhankelijk of je grote of kleine eters aan tafel hebt:

 

  • 1 zak gemengde sla naar keuze, bijv. krulslamelange
  • 1 zoete appel bijv. Elstar
  • 1 pakje gerookte spekreepjes (de helft van een duoverpakking is genoeg)
  • 1 pak (400 gram) kiphaasjes of kipfilet (ik vind de kiphaasjes wat malser)
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje Calvé Honing Appel dressing (want je hebt weinig tijd en deze is zooo lekker!)
  • Potje provençaalse kruiden

Stap voor stap een heerlijke salade!

Doe de sla in een grote kom, snijd de appel en komkommer in plakjes / stukjes (wat je het lekkerste vind) en meng deze samen met de dressing door de sla. Bak ondertussen de spekreepjes op een matig vuurtje lekker knapperig. Laat de spekreepjes even uitlekken op keukenpapier en doe ze bij de sla. Strooi naar smaak wat provençaalse kruiden over de kip en bak het vlees daarna in een beetje boter en olijfolie. Ik doe dit meestal in de pan van de spekjes, dan krijgt de kip een lekker smaakje.

Als de kip lekker goudbruin en gaar is leg je deze op de salade. Lekker stukje brood erbij en smullen maar!

Ik zou het leuk vinden om te horen of je het recept hebt gemaakt en natuurlijk of je het lekker vond! Misschien heb je nog lekkere variatietips?

Eet smakelijk!

xBreg

Liefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

4 thoughts on “Boergondisch recept: frisse salade met kip en appel

  1. Voor mij is meer van; thuiskomen, omkleden, kippen voeren, ganzen voeren, ezels en schapen hooi geven, varkens te vreten geven, vers water tappen voor alle beesten, omkleden, sporten (rennen), douchen, 5 katers die om mij heen draaien te eten geven….. plof 5 min op de bank. Beginnen met koken voor Denise zodat als zij thuis komt ze lekker kan eten. Dus ik ga dat recept zeker een keer uitproberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.