Vorige week gingen we vijf dagen naar Zeeland. Met vrienden in een luxe huisje aan zee. Het huisje was van alle gemakken voorzien, dus dan zou je denken dat je alleen een koffer met kleren inpakt en gaan met die banaan. Nou,niet dus!

Bagage - weekendje weg bregblogt.nl
Dat valt toch reuze mee voor 5 dagen?

Voor 5 dagen in een huisje ging het volgende mee:

 • een enorme koffer met kleren voor Etienne en mijzelf
 • een kleinere tas met kleren voor Laurens
 • een campingbedje voor het geval er toch geen bedje in het huisje stond
 • een krat vol potjes, melkpoeder, flesjes, brood, beleg en koekjes…allemaal voor Laurens
 • speelkleed, speelgoed, knuffels en boekjes
 • Monopoly en Rummikub
 • aankleedkussen
 • een goedgevulde luiertas
 • pak luiers
 • koffertje met toiletspullen…voor Laurens
 • kinderwagen
 • stoeltje voor in bad
 • een gourmetstel
 • wandelschoenen en snowboots

De auto zat tot de nok toe vol en de arme kleine man paste er met zijn Maxi Cosi nog maar net bij. En dan hadden we dus ook nog de luxe dat onze vrienden voor de drank en het eten hadden gezorgd.

Hadden we alles ook nodig uiteindelijk? Uhm…niet echt Er was een ledikantje in het huisje, dus dat we hebben verplaatst naar de woonkamer bij wijze van box. Monopoly en Rummikub hebben we niet aangeraakt. Qua kleertjes had ik al een selectie gemaakt voor vertrek, 1 setje per dag en 2 reserve setjes in het geval van feestluiers. Qua kleding voor Etienne en mij had de helft minder meegekund, aangezien we vooral in ons joggingpak hebben rondgehangen. 😉

Over 2 weken gaan we een weekje naar de zon, dan zijn we beperkt tot 20 kilo p.p. Nu scheelt het wel dat het daar 23 graden is, dus veel meer dan wat shirtjes, jurkjes en rokken gaat er niet mee. En Laurens zal vooral in een romper rondscharrelen. Qua verzorging is alles aanwezig in het appartement, dus dan moeten we het toch wel redden met 1 grote koffer en een reistas? Je leest het over een paar weken…

Heb jij nog handige inpaktips voor een vliegvakantie?

De foto van de koffer komt van Shutterstock

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

14 Reacties

 1. Hilarisch, zelfs zonder baby is dit een algemeen probleem. Tips: kleine verpakkingen toiletspullen en echt afvragen of je al die kleren en schoenen gaat dragen

  • Haha, vooral die tweede tip iseen goede! Meestal draag ik maar 1 of 2 favoriete outfits en blijft de rest in de koffer! Thanks lief! X

 2. Neem voor Laurens alleen het hoog nodige in je handbagage mee. Wij gingen bepakt en bezakt met Ethan naar Kaapstad. Meer dan de helft niet gebruikt maar wel mee door het vliegveld gerend…ervaring rijker. Maak opnieuw een lijst met zaken die je meeneemt. Streep af wat je daadwerkelijk hebt gebruikt (handig voor de volgende keer). Veel vakantie plezier.

 3. Tip van de dag…….laat je man inpakken!! Scheelt hier minstens 10 broeken, 2 kilo make-up, 5 oh zo schattige jurkjes, kilo’s speelgoed en luiers! Enne………jij mag 3 kilo extra geduld inpakken voor als je toch net dat derde reservespeentje mist! Keep calm it’s holliday!

  • Hahahah goede tip B! Vooral Etienne laten inpakken, dan gaat er 1 bikini en een jurk mee, als ik mazzel heb! 😉

 4. Ooit op vakantie naar vakantie, koffer vergeten! Overalletje en Franse luiers, werkt ook. Veel plezier in de zon straks. X charlotte

  • Zo is het maar net tante, Franse en Spaanse baby’s poepen net zo erg als Nederlandse, dus de luiers zullen er niet slechter zijn 😉
   Dankjewel! X

 5. Pingback: Ik ga op vakantie en ik neem mee….. (2) | Breg Blogt

 6. Pingback: Dos Mojito por favor! | Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.